Custom-made

Custom-made

Livet på et værksted som mit er fuld af historier. Fortællinger om mennesker der af en eller anden grund ønsker sig noget som de sagtens kan beskrive endda helt ned i detaljen, men som de bare ikke kan finde og erhverve sig nogen steder. Derfor kommer de til mig. De forklarer med klare øjne, røde kinder og præcis stemmeføring hvordan deres drømmetaske ser ud.

Hvilken farve den har, hvor blødt læderet er, hvor mange rum der er og hvor de måske har set en lignende. Andre kommer med de sørgelige rester af et uldslag som de har arvet af deres farmor. De fortæller med sagt stemme om hvor smuk farmor så ud i det blå slag. Hvordan det kun blev brugt ved særlige lejligheder og hvor forsigtigt det blev pakket ind og hængt ind i skabet igen bagefter. De genkalder sig begivenhederne der binder sig til slaget og ønsker sig et mage til for at være tættere på den lykke de oplevede dengang. Sådanne historier er der som nævnt mange af og det er altid en stor glæde og fornøjelse at være med til at opfylde menneskers drømme – ligegyldigt hvad de måtte være. Prøv f.eks. engang at læse Lines historie om et ternet hestedækken:

“Ét er at stå og fryse i en ridehal mange weekender om året. Noget andet er, at at skelne alle de søde ridepiger med lange lyse hestehaler, hvide ridebukser og sorte eller blå jakker fra hinanden. Noget helt tredje er at finde ens eget tæppe på barrieren mellem alle de andres blå og sorte fleece- eller uldtæpper. Jeg HADER fleece! Det er ubehageligt at røre ved, det er en stor miljøsynder i forhold til microplast og så har det ikke samme gode egenskaber til at gøre en våd hest tør og varm igen, som uld har. Jeg ELSKER uld (og det bilder jeg mig også ind at vores dyr gør).

Jeg fik selv et uldtæppe i julegave for snart 30 år siden. Mine forældre havde købt det hos Ole Olesen og jeg havde virkelig ønsket mig det tæppe i lang tid, men mine forældre synes det var en noget bekostelig gave. Og dog. For endelig lå det dér under træet. Nok den bedste gave jeg nogensinde har fået – og bl.a. derfor jeg har det endnu! Det har fået et hul – ikke af slid, men fordi en af Broholmerne elskede at tygge i uld.. Pyt med hullet, det trevler ikke og hullet er ikke blevet større. Desuden er hundene, der nu har overtaget tæppet, ligeglade – de elsker bare at ligge på det.​

Jeg ville gerne give et lignende tæppe til min datter (og endnu mere ville jeg gerne slippe for at bladre videre i blå og sorte tæpper som alle de andre stakkels, frysende forældre) så jeg tog kontakt til Trine og spurgte om hun kunne huske de der tæpper “fra gamle dage” med tern – som faktisk var smukke! Det kunne Trine godt. “Mønstret hedder faktisk Hestedækken” fortalte hun mig – “og det er et dansk firma der har patent på det” Sært! Men sådan overrasker Trine mig gang på gang med hendes enorme viden om læder, uld osv. Hun gik også til opgaven med krum hals og har nu skabt drømmetæppet med tern – tilpasset den store svedfuks.

Jeg VED, at min datter om 30 år står med sit tæppe og husker, at dét fik hun af sin mor. Sammen med tæppet fik hun en speciel forståelse for at ting har betydning og er værdifulde når man gennem så mange år stadig sætter pris på dem (og det ER da sjovere end et klæbrigt fleecetæppe man mest har lyst til at smide ud – især når man opdager at det rent faktisk tilhører en anden, men var magen til ens eget da man stod der i en ridehal et sted).

Tak for tæppet, Trine! Ægte håndværk af bedste kvalitet giver mange års glæde. Det koster lidt ekstra, men divideret med 30 (indtil nu) så er det en god investering. Dét ved jeg!”

For at kunne opfylde kundernes drøm om det perfekte hestedækken, det smukke slag eller den lækreste taske, så har vi allieret os med nogle af de branchens bedste leverandører. Vi får således læder, skind og uld fra blandt andre A & A Crack & Sons Ltd, Abbey England samt Danish Art Weaving. Sidstnævnte er beliggende i Tylstrup ved Hjallerup og har siden 1949 fremstillet og markedsført tekstiler af højeste kvalitet.​​